Je wilt een nieuwe website laten ontwikkelen, maar je hebt eigenlijk geen idee wat de prijzen van website bouwers zullen zijn. Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een goede website bouwer? In dit artikel geven we je aantal tips die je gaan helpen bij het bepalen van je budget.

Het budget

Net als bij het kopen van een nieuwe auto moet je als eerst gaan nadenken over je budget. Ook bij het ontwikkelen van een website zijn er verschillende gradaties. Ga je voor een simpele website (volkswagen polo) of wil je een complete website op maat (audi s6)? Je moet van te voren een keuze maken. Met een budget van €1000,- krijg je een heel andere website dan wanneer je een budget van bijvoorbeeld €5000,- hebt. 

Gratis oplossingen

Heb je helemaal geen budget? Wil je bijvoorbeeld eerst gaan kijken of een nieuw idee wel werkt? Dan is het wellicht een goed idee om voor een gratis website oplossing te gaan. Tegenwoordig zijn er veel goede tools beschikbaar waarmee je zonder technische kennis in een paar klikken een website bouwt. Aan de gratis websites zitten vaak veel beperkingen, er vrijwel geen ondersteuning en het kost tijd maar het is wel helemaal gratis. Een voorbeeld van een gebruiksvriendelijke gratis oplossing in Nederland is Leapsix

Prijzen standaard oplossingen

Minder dan €2.000,-

Mocht je minder dan €2.000,- te besteden hebben, is het verstandig om op zoek te gaan naar website bouwers met standaard website pakketten. Hierbij heb je vaak de mogelijkheid om een eigen logo te plaatsen en wat kleuren aan te passen, maar zit je vast aan de structuur. Door deze vaste structuur kunnen de website bouwers goedkoper ontwikkelen en betaal je vaak een stuk minder.

Het nadeel van dit soort oplossingen zijn de beperkingen. De websites zijn niet volledig toegespitst op jouw specifieke doelgroep. Als je na een tijd toch specifieke wensen blijkt te hebben of niet helemaal uit de voeten kan met de standaard oplossing, kan het zijn dat je daar ineens veel meer moet betalen. 

Vind de website bouwer die het beste bij jou past

Doorzoek bedrijven

 

Prijzen maatwerk oplossingen

Meer dan €2.000,- 

Als je toch een redelijk budget hebt, kan je op zoek gaan naar maatwerk website bouwers. De maatwerk partijen ontwikkelen websites vanaf nul toegespitst op jouw wensen. Dit soort maatwerk trajecten beginnen vaak bij €2.000 en kunnen oplopen tot wel €25.000. 

Bij goede partijen wordt jouw doelgroep centraal gezet. Door middel van user driven design worden er specifieke ontwerpen gemaakt die zijn toegespitst op jouw wensen. Vaak loop je een ontwerp (design) traject door waarbij je samen met een ontwerper (designer) tot een uniek ontwerp komt. Het unieke ontwerp wordt omgezet naar webcode en gekoppeld aan een CMS (content management systeem) zodat jij kan beginnen met het maken van pagina’s en het plaatsten van foto’s. Over het algemeen gaat er een aantal maanden over zulke trajecten heen. 

Doorontwikkeling (verborgen kosten)

Let bij het bepalen van je budget ook goed op de doorontwikkeling. Veel mensen denken dat een website kan worden afgenomen als een eenmalig product zoals een televisie. Zo wordt het vaak ook verkocht. Echter gaan de ontwikkelingen zo snel dat een website (net zoals een auto) veel onderhoud en updates nodig heeft. Bespreek dus van te voren hoe veel de website bouwer kost bij doorontwikkeling. Zijn updates inbegrepen of moet je daar extra voor betalen? Hoe zit het met hosting? Probeer helder te krijgen of er verborgen kosten zijn.